Triatlon klub Velenje z lokalnimi športnimi in humanitarnimi organizacijami (Športna zveza Velenje, Festival Velenje, Rotary klub Velenje, Rotaract Velenje) pripravlja 4. PIKIN ULTRA TEK, ki bo potekal na Velenjski plaži.

Tek poteka 24 ur neprekinjeno s pričetkom v soboto 15.09.2018 ob 18. uri in traja do nedelje 16.09.2018 do 18. ure. Namen teka je privabiti tekače, športnike in ljudi dobre volje, da se udeležijo prireditve in da v terminu dogodka pretečejo ali prehodijo poljubno dolgo dolžino ter z prostovoljnimi prispevki pomagajo otrokom omogočiti športne počitnice.

Vsak udeleženec, ki bi prispeval prostovoljno štartnino in odtekel, prehodil kakšen krog, bo za svoj športni in humanitarni prispevek nagrajen z zadovoljstvom in zavedanjem da je naredil nekaj dobrega zase in naše otroke. Pridobil si bo certifikat dobrodelnosti. Vsa sredstva v obliki štartnine se bodo 100% donirala medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki bo z zbranim zneskom popeljala otroke na športne počitnice.

24 urni tek, humanitarne narave, podpira MO Velenje v sodelovanju z ostalimi akterji Pikinega festivala. Dogodek je uvod v letošnji Pikin festival.

V sklopu dogodka bo 16.09.2018 med 14:00 in 18:00 uro rekreativni tekač Bogomir Dolenc odtekel 23 od svoji 42 maratonov v sklopu projekta 42/42.

Še nekaj informacij o lokaciji prireditve:

ŠTARTNO CILJNI PROSTOR

* na plaži pri Camping Jezero Velenje
* energetska pijača in prigrizki (sadje) za tekače in udeležence
* topli napitek za tekače (ponoči)
* tuširanje za aktivne tekače
* omogočena brezplačna postavitev šotorja v Camping Jezero Velenje za nočne tekače
* brezplačen parking za vse udeležence in obiskovalce urejen (parking pri plaži)
* program z razglasitvijo najvztrajnejših tekačev na lokaciji Camping Jezero Velenje, od 18. ure dalje

PROGA
* iz lokacije štartno-ciljnega prostora bo potekala po Velenjski plaži v smeri Škalskega jezera in nazaj–> glej sliko
* proga bo označena in markirana s smerokazi, trakovi
* za tek ponoči tekačem priporočamo naglavno svetilko