Na startni listi Abu Dhabi triatlona se nas je zbralo 42 profesionalnih triatloncev ter 1500 atletov iz 50. različnih držav. Dirka je bila sestavljena iz treh kilometrov plavanja, dvesto kilometrov kolesarjenja ter dvajset kilometrov teka. Start je bil predviden ob 6.20, vendar se je prestavil za 20 minut zaradi pomanjkanja svetlobe.
Plavalni del:
Plavalni del je potekal pred Emirates palačo s startom na plaži. Preplavati je bilo potrebno 3 kilometre oz. dva kroga po 1500 metrov. Temperatura vode je bila 21 °C, zato ni bila dovoljena uporaba neoprenske obleke. Voda je bila čista, mirna, brez večjih valov, in pa malenkost bolj slana od ostalih morij v katerih sem plaval do sedaj, vendar me to ni preveč motilo. Plavalni del nisem odplaval dobro saj nikakor nisem našel ritma. Moral bi se držati vodilne skupine vendar ni šlo, zato sem se osredotočil na plavanje, ter poskušal dati od sebe svoj maksimum. Iz vode sem prišel kot 33.
Kolesarski del:
Na kolo sem sedel z rahlim zaostankom za vodilno skupino. Bilo je zelo vroče, okrog 40°C, poleg vročine pa je pihal še močan veter, ki je nanašal pesek na cesto in po nas tekmovalcih. Kolesaril sem ves čas sam. Moj načrt je bil hitro uloviti vodilno skupino in nato kontrolirano voziti z njimi. Na žalost se to ni zgodilo. Noge preprosto niso bile tako močne kot so ponavadi. V visoki prestavi sem lahko vozil le kratek čas. V hrbtu so se mi pojavile močne bolečine, mislil sem da mi bo eksplodiral, vendar sem kljub temu še naprej pritiskal in poganjal kolikor sem lahko. 200 km kolesarjenja sem prevozil v času 5h 15min, skupni čas pa sem imel več kot 6 ur. Po plavanju in kolesarjenju sem zasedal 23. mesto.
Tek:
Takoj po startu sem začutil pritisk v levi nogi. Po prvih 30. metrih teka sem v nogi zaslišal pok. Slišati je bilo kot da bi se zlomila kost. Takrat so se pojavile neznosne bolečine vendar sem jih hotel odmisliti in se osredotočil na to, da zaključim tekmo. Na splošno sem se počutil dobro, razen te bolečine v nogi, zato sem se priganjal iz kilometra v kilometer. Na okrepčevalnicah sem jemal vsa okrepčila in s tem skrbel za potreben vnos hranil. Poleg bolečine v hrbtu, ki se je nadaljevala še od kolesarjenja, so se začeli še krči v nogah, vendar sem bil še vedno zelo hiter. Prehitel sem mnogo tekmovalcev kar je bil dober znak. Na teku sem dal od sebe svoj maksimum, kljub temu da je bilo zelo vroče in je pihal suh veter ki ti močno izsuši telo. Tekmovanje sem zaključil na 17. mestu s časom 7 ur 16 minut in 40 sekund. 20 kilometrov pa sem pretekel v 1h 10min, kar je bil eden hitrejših časov teka.
Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj je 17. mesto v tako številčni in močni konkurenci odličen rezultat. Tekmoval sem z najboljšimi triatlonci na svetu, med katerimi je večina že zmagala na Ironman-u. S plavanjem in kolesarjenjem ne morem biti zadovoljen, vendar vem kje so bile moje šibke točke na dirki zato se bom osredotočil na to, da jih popravim.

Po tekmi se je ugotovilo, da je bila bolečina, ki se je pojavila v levi nogi pri teku posledica zloma. Sedaj nosim mavec in ne morem trenirati. Trajalo bo par tednov da se zaceli na da lahko začnem z rehabilitacijo. Upam da poškodbo čim prej pozdravim in se vrnem na vrh, kamor tudi spadam.

David Pleše

[linkarea background_color=”” hover_color=”accent1″ href=”https://picasaweb.google.com/118218971962188460176/ABUDHABI2011#” target=”_self” icon=”” icon_color=”accent6″ icon_size=”62″ image=””]
Članek o meni
[/linkarea]

[linkarea background_color=”” hover_color=”accent1″ href=”http://www.thenational.ae/thenationalconversation/sport-comment/abu-dhabi-hospitality-makes-challenge-worth-the-wait-for-triathlete” target=”_self” icon=”” icon_color=”accent6″ icon_size=”62″ image=””]
SLIKE TRIATLON ABU DHABI 2011
[/linkarea]