David Pleše

Manj kot dva meseca po poškodbi sem bil spet na štartu triatlona, in sicer Šprint triatlona na Ptuju. Tekmo sem zmagal, bolj kot same zmage pa sem vesel, da je noga zdržala tudi na teku. To je lep obet za nadaljevanje tekmovalne sezone. Hvaležen sem za vso podporo med rehabilitacijo, staršem, trenerju, zdravniku, fizioterapevtu, prijateljem,…
Do vsega pet minut pred štartom je bilo lepo vreme, nato pa je tik pred štartom začelo deževati. Na plavanju (750m) sva se s klubskim kolegom dogovorila, da bo on plaval pred menoj, tempo 1:15min/100m, ker sem zaradi poškodbe imel prilagojen program treniranja in še nisem na pravem tekmovalnem nivoju. Še nikoli nisem imel lažjega plavanja, odkar tekmujem, mislil sem, da je vse prepočasi in da plavava veliko počasneje kot sva imela dogovor. Iz vode sva prišla kot tretja, s časom 9:30 minut, kar je bilo točno tako kot je bilo planirano.
Menjava na kolo je bila dobra, se pa je med tem časom dež že okrepil in tako smo imeli preostanek tekme v kar močnem dežju. Videl sem, da sta samo dva tekmovalca pred menoj na kolesu. Kar hitro sem ju dohitel in prehitel ter nadaljeval v solo vožnji vse do konca kolesarskega dela (20km). Med vožnjo sem si nabral kar dosti prednosti tako, da sem vse obrate in ovinke prevozil z veliko mero pazljivosti in zelo počasi.
Na tek (5km) sem šel kot prvi, imel sem predost, ki mi je omogočala sproščeno nadaljevanje. Tako se mi na teku ni bilo potrebno preveč naprezati in tvegati ponovne poškodbe. Noga me med samim tekom ni niti malo motila tako, da se mi je vmes kar smejalo od sreče, da lahko spet tečem.
Prva zmaga za Triatlon klub Velenje letos. Začelo se je odlično, naj bo tako še naprej. Zahvale tudi ekipi Carfax Europe, ki mi stoji ob strani. Že naslednji teden se odpravljam na Palme de Mallorca, Španija, kjer bom tekmoval v srednejm triatlonu (1.9km – 90km – 21km) v močni mednarodni zasedbi.

Vlado Stjepić

Na plavalnem delu sem se dobro počutil, imel sem občutek kot da plavam zelo dobro. Ko sem prišel ven iz vode in je deževalo mi je bilo vse zelo težko, predvsem zaradi mraza. Na kolesu se nisem nič kaj dobro počutil, saj sem padel že v drugem ovinku kar mi je pobralo dosti moči, povrhu vsega je še močno deževalo in pihalo, tako da ni bilo nič kaj prijetno. Na teku sem bil že zelo utrujen, tako da sem se samo trudil še zdržati do konca.

[linkarea background_color=”” hover_color=”accent1″ href=”http://remote.timingljubljana.si/timing/Rezultati.aspx?leto=&IDtekme=1715&tip=B&embed=1#” target=”_self” icon=”” icon_color=”accent6″ icon_size=”62″ image=””]
REZULTATI 10 TRIATLON PTUJ 2011
[/linkarea]