Kot član CARFAX-a in Triatlon Kluba Velenje sem se 14.5.2011 udeležil mednarodnega triatlona serije 70.3 Ironman, ki je bil prvič na Mallorci, Španija. Na štartu so bila zelo poznana imena v svetu triatlona, predvsem zelo dobri Nemci, Francozi, Angleži ter ostali. Sam sem bil izredno vesel, da sem lahko le dva meseca po zlomu stopalnice, že lahko stal na štartu ene izmed velikih tekem. Razdalje so bile 1900m plavanja, 90 km razgibanega kolesarjenja in 21 km teka. Z razdaljami se nisem obremenjeval in se kljub velikem manjku treninga (teka), v zandjih tednih, še vedno dobro počutil in pričakoval dober nastop.

Plavanje je bilo v morju pri 19 st.C, kar je pomenilo, da so bile neoprenske obleke dovoljene. Na štartu sem imel dobro pozicijo in bil prvih 200m z vodilno skupino, nato pa me je začelo počasi pobirati. Plavanje sem končal nekje med prvih dvajset PRO tekmovalcev.

Kolo (90km) je bilo razgibano z enim daljšim 7km vzponom, ki pa ni bil preveč težek in sem ga lahko odpeljal z dobrim tempom. Na kolesu sem počasi pridobival mesta in se prebijal naprej. Ves čas sem skrbel za primerno hidriranost in energijo, kar se pri teh daljših triatlonih zelo pozna. Tekma se dobro začne šele v tretjem delu, na teku (21km). S kolesarskim nastopom sem bil zelo zadovoljen, saj mi je vse šlo po predvidenem planu. Kolo sem končal v zelo dobrem času.

Na teku mi je od začetka zelo dobro kazalo. Prvih 5 km mi je minilo zelo hitro in imel sem še kar lahke noge, nato pa mi je bilo iz kilometra v kilometer težje. Kljub zadosti zaužiti pijači in energijskih gelov, mi noge niso služile kot ponavadi. Prav teh daljših tekov mi je v zadnjem obdobju, zaradi poškodbe, manjkalo tako, da sem bil primoran teči v nekoliko počasnejšem tempu in se osredotočiti na cilj. Kjub temu pa sem v cilj prišel kot 14. in se veselil. Predvsem sem bil vesel, da je noga spet zdržala in kot kaže si lahko spet obetam dobre in hitre tekaške treninge.